Läxhjälpen..?

*Hjälper brorsan med sin läxa. Pojken må vara 15 år men han kan fortfarande inte skriva en text om en artists bakgrund själv, luckily så valde han Michael Jackson då jag är ett uppslagsverk inom området. Jag säger vad pojken ska skriva och han skriver av när han plötsligt frågar...*

Bror: Jag har hört att Michael Jackson hade en berg&dalbana på sin bakgård, är det sant? 
Jag: Oliver, han hade ett helt tivoli bakom huset och ett zoo. Du förstår, när han var liten så fick han inte uppleva sin barndom fullt ut eftersom han började i Jackson5 vid fem års ålder. Han hade knappt tid för att leka osv och ibland när Michael och hans bröder inte repeterade eller gjorde det tillräckligt bra så kunde hans far slå dom så han hade inte mycket till val när det gällde det där, han hade en tuff barndom och missade mycket som är till barndomen, men kom ihåg! Samtidigt så var musiken det han ville göra och han älskade det så det var han blev aldrig tvingad in i musikbranschen, vilket han själv har sagt...
Bror: Hade han många berg&dalbanor?

Nu vet jag. Att dra igång en predikan är ingen man ska göra till sina yngre syskon frågar något. Då dom är mindre så får man ta ett steg i taget så att dom hänger med. 
Nästa gång så väntar jag 1 månad...

En gång ett fan alltid ett fan! 
Ge oss Michael tillbaks så får ni Justin Bieber!

Inte för att jag vet vem som har Michael just nu, men jag är fett avis...

S som i skola och skumt

Hallå där Ida här! 

Jodå, nu börjar rutinerna rulla igen efter dessa projektveckor. Ni kanske tror att det syftar på att göra läxor, duscha då man ska och  lägga sig tid, hahah, har testat det där i nästan 17 år nu och det fungerar fortfarande inte! Nej, rutin har fallit, på golvet framför tv:n för lite Geordie Shore och en massa te. Det kallar jag för en riktig kvällsrutin. Smörja in ansiktet osv är alldeles för stor börda, överskattat! 

Venne vad jag säger om 40 år då huden kommer hänga som två sopåsar, men den dagen den sorgen, huh? ;)
Livin' on the edge!

När man går i en fotolinje så får man ibland lite oanade och speciella uppgifter. Okej, vem försöker jag lura? En del är en enorm what-the-actual-fuck-upplevelser, som våran nuvarande. Uppgiften är att vi ska ta oss till Skogskyrkogården och fota arkitektur-fotografier. Det låter lite skumt, huh. Jag menar
1. They freak me out! Det finns en anledning till varför alla spökhistorier inkluderar någon form utav kyrkogård. Därför att folk känner obehag kring dom! 
"Åh Gud så kul att hänga vid en kyrkogård och träffa en massa nya kompisar som ingen annan än man själv kan se för att man har blivit helt paranoid utav stället, det låter helt amazing. Jag får liksom en kick utav sådant." Said no one ever.
2. Okej då, jämfört med andra läxor så fotar jag mer än gärna, men vet ni att resan dit tar 45 min. Med bil. Det är inte direkt lill-ICA 5 min bort, vi snackar en heldagsutflykt, typ en sådan man var tvungen att ha med sig matsäck till som barn. To be honest, alternativet hade varit att stanna hemma i sängen med en massa serietittande istället, Nejmen 45 min bort var det ja! 
3. Nu när man genomlidit hela denna resa i iskallt väder, med 4 tvångsamputerade fingrar och en massa nya vänner som du aldrig kommer att kunna presentera någon för att de ej syns, så kan ni gissa vad vi ska göra? Dagerrotypi. Jag ska berätta kort vad det handlar om. Man ska helt enkelt förstöra dom. Precis vad jag känner efter timmar i en skog. 
4. Sist men inte minst. Sen när fanns det arkitektur på en kyrkogård?...

Allt detta brukar bli rätt bra till slut, men resan dit är alltid ett hel-vete. Men aja, vad är det man brukar säga, det är bara att ta och bita i det sura äpplet.

Men jag gillar ju sura grejor. 

Well that escakated quickly...

Btw, missade min sovmorgon imorse.

Var bara det jag ville säga. 

Godnatt. 

Detta negativa inlägg behövde lite uppmuntran, så jag ger er denna söta katt bara för att han var så söt. 

Eller så var det jag som inte har ett speciellt stort bildliges at the moment, men det säger jag ju inte...


Rise and shine! They Said...

Alltså people...

Nu har jag varit borta härifrån bra länge, you know why? Projektveckor is why!
3 veckor varje termin så har vi något som kallas projektveckor där vi gör ett projekt i olika grupper i 3 långa veckor, och iår var uppdraget en webbtidning. Kanske inte låter så farligt, jag skriver ju hellre en artikel och layoutar än att jobba matte liksom, men asså jag har ju knappt haft tid att pudra näsan under dessa veckor. Set är det mysigaste med grupparbeten, man liksom sätter gruppen förre allt, eller jag vill iallafall inte vara den som alla sprider falska rykten om hur jag förvarar kamelbajs i kylen för att jag sänkt en grupp. Nono jag har Nutella där och om ni får förmer att det är något annat, jag har hört att Synsam har bra optiker. 

Denna dag har varit den sämsta länge. (Kul att jag gör min stora comeback här med ett klago-inlägg). Men jag tänkte om ni har en dålig dag så lyssna på detta. Det började med en sovmorgon. "Oh sweet!" Tänkte jag, "Dessa veckor har gjort mig till en levande mumie." Då låg jag där i min säng, djupt drömmande om hur Harry Styles och jag var instängda i en Hunger Games arena. Ps. En sådan dröm har hänt... Iallafall mitt i en sådan dröm som man inte vill vakna upp ur så låter katten utanför dörren och grejen med mina katter är once they start to krafsa och jama, they wont stop! Så där vaknade jag, nära att laga en gryta på morgonen. Det var bara att gå upp. Sen så skulle jag ta en medicin. Det är ett slags pulver som man blandar med vatten för magen min. Det smakar ungefär som det låter. Förjävligt! Aja, tog det till slut. Resultat: magen är fortfarande hemsk och jag blev tillräckligt illamående utav dess smak att jag blev till en sköldpadda på soffan. Yeeää, skulle lätt ha legat kvar där men jag kämpade mig upp, redovisning i skolan, jag hade inte fått något betyg om jag inte var där... Påväg dit dårå, bussen rullade bra och tunnelbanan också, innan den stannade. Rökutveckling i tunneln. Hade jag hunnit med tuben innan så hade jag klarat mig, men varför skulle jag ha gjort det när man kan sitta på den underbara tunnelbanan som är den första att behöva stanna. Bajs. Så där stod jag, vid stadion, och hade ingen aning hur jag skulle till skolan. Det skulle komma ersättningsbussar, om efter typ 1h men från vart?! "Jahaja" tänkte jag och slog upp martan på min telefon. 3km till skolan. Det är väll bäst att jag börjar få på en gång då så att lärarna inte blir oroliga, eller ger en dask. Påvägen fick jag en vattenblåsa på hälen och blev nästan mördad utav fallande snö från hustaken ovanför. Sweet. Kom i tid dock! Till vilken nytta? Redovisningen gick åt helvete, vi var inte klara, vi kom in sent, om blickar kunde döda så hade jag varit begraven nu för lärarna tyckte antagligen att det varit dåligt att vi inte var klara i tid och sen var jag i skolan i endast 40 min för den redovisningen och sen så skulle jag gå tillbaka till tåget igen och så har dagen rullat. Är det ens värt att vara uppe fortfarande? Skjut mig någon, I volunteer gratis! 

Hoppas att ni har haft det bra iallafall! Ska ändra på bloggvanorna nu när dessa veckor är över! FINALLY, men nu vill jag bara dö. 

Eller sova funkar också! 

Hejdå i lingskogen så länge! 
High on life...
Yä.

Dagen tillägnad åt semlorna!

Tjohejsan i lingonskogen!

Nu börjar jag sakta men säkert komma in i mina samma gamla vanor igen, som innan min utlandsresa. Snart har jag kollat mig igenom all social media så jag inte missat allt gossip som hänt på norra delen av Europa. Vill ju liksom inte komma till skolan en dag då alla bär vita kläder förutom jag som bär svarta, pga "hylla-änglar-vita-kläder-dagen-för-vi-gillar-gräddfil" typ. Mitt livsmål är att känna pengar utan att behöva jobba inte leka det svarta fåret! Nej inte min grej, och just därför behöver jag ha koll på läget. Annars så hade jag lika gärna kunnat slänga datan i sjön. (Vi tar den meningen med en nypa salt)...

Men jag är ändå efter med allt. Läxor över lovet, bloggning, städning, allt. Jag vill skylla på tidsskillnad och jetlag, men ändå sedan Sverige och Barcelona ligger under samma tidslinje så har det omöjlighetsgjort. Korvbacon säger jag bara. Nu måste jag komma på en ny ursäkt. Någon som har ett förslag? Jag tänkte något i stil med 'att katten åt min läxa, spydde för att hon är allergisk emot pappersark, och därför måste jag stanna hemma och hålla hennes leksaksdjur varma', men jag venne, det kanske låter klychigt? Men aja, vi får se. Kanske byter ut katt emot hund. 

Vill att ni ska veta att jag, inom en snar framtid, tänker skriva ett fint gulligt litet inlägg om min Bracelona-resa. Ska försöka komma ihåg det, men det kan gå som katt-historien. Men nu iallafall bär det av till semla och Glee. Älskar semel-dagen! Eller för er 'extremt svenska-ämne-insatta-människor som inte klarar av att vänder lite på orden och mår dåligt och känner sig så illa behandlade att nk går in på toaletten och spyr', fetis-dagen. 

Ha det bræ! 

Glömde att fota innan jag tog första tuggan.
Där rök den bloggkarriären...

RSS 2.0